Novice

Ali vroče kopeli kurijo kalorije?

2024-04-05 15:30

Hujšanje je med sodobnimi ljudmi neizogibna tema. Kadarkoli je gora delovnega in življenjskega pritiska, se lahko apetit močno poveča, tako da s časom in brez stalne vadbene navade teža postopoma narašča.

Mogoče je marsikdo videl naslov in mislil, da gre za govorice. Kako lahko obstaja tako dobra stvar na svetu? Kako je lahko tako enostavno shujšati? V tem članku vam bom pomagal izvedeti več o vročih kopelih za hujšanje in raziskati, ali je to primerno za vaš načrt hujšanja.


Kazalo

1. poglavje: Ali vroče kopeli kurijo kalorije?

2. poglavje: Koliko kalorij pokuri vroča kopel?

3. poglavje: Ali masažne kadi kurijo kalorije?

4. poglavje: Zakaj namakanje v masažni kadi porabi več kalorij?

5. poglavje: Koliko kalorij porabi masažna kad?

6. poglavje: Ali sedenje v masažni kadi kuri kalorije?

7. poglavje: Ali vam bo masažna kad pomagala shujšati?

8. poglavje: En poljub porabi koliko kalorij?

9. poglavje: Grozljivke kurijo kalorije.

Ta članek je razdeljen na 9 poglavij. V 1. poglavju bomo raziskali, ali vroča kopel pomaga pri kurjenju kalorij in koliko. Na podlagi tega bomo poglobljeno razpravljali o tem, zakaj uporaba vroče kadi porabi več kalorij, in podrobno opisali pravilen način uporabe vroče kadi, ki vam pomaga pri hujšanju. Nazadnje bomo raziskali dva bizarna nasveta za hujšanje, in sicer poljubljanje in gledanje grozljivk.]

 hot tub

Najprej raziščimo, ali vroča kopel pomaga pri kurjenju kalorij in koliko.

Ali vroče kopeli kurijo kalorije?

Da, ob avroča kopellahko kuri kalorije. Leta 2017 je fiziolog vadbe dr. Steve Faulkner z univerze Loughborough izvedel študijo. Prosil je 10 prostovoljcev, naj se eno uro kopajo v vroči kopeli in eno uro jahajo, nato pa so raziskovalci spremljali njihovo porabo kalorij in raven sladkorja v krvi v naslednjih 24 urah. Končni rezultati so pokazali, da je največ kalorij porabila ena ura kolesarjenja, in sicer kar 630 kalorij. Raziskovalci pa niso pričakovali, da lahko enourno kopanje v vroči kopeli porabi tudi približno 160 kalorij, kar je enako 30-minutni hoji! Poleg tega so imeli ljudje, ki so si privoščili vroče kopeli, po obroku za 10 % nižji krvni sladkor kot tisti, ki so vozili kolo.

To je zato, ker je med vročo kopeljo temperatura vode višja od telesne temperature, na primer temperatura vode je 38°C. V tem primeru se telesne pore odprejo in ko voda izhlapeva, del toplote odvzame s seboj. Telo začne kuriti maščobo, da nadomesti izgubljene kalorije z izhlapevanjem. Ko se prilagajate temperaturi vode, lahko temperaturo vode postopoma zvišujete. Ko se umije celotno telo, se pore na koži popolnoma odprejo, kar še poveča porabo energije. Zato lahko enourno kopanje v vroči kopeli običajno porabi od 100 do 180 kalorij. Pri kopanju pa morate biti pozorni na to, da je treba temperaturo vode prilagoditi kožni toleranci posameznika, in zagotoviti dobro prezračevanje prostora. Poleg tega, ker se med kopanjem močno potite, bo vaše telo izgubljalo vodo, zato morate po kopanju pravočasno nadoknaditi izgubljeno vodo v telesu. To so pomembni vidiki ohranjanja dobrih zdravstvenih navad.


Seveda to ne pomeni, da lahko prekličete svojo fitnes karto in greste vsak dan v vročo kopel. Navsezadnje je med kopanjem in telovadbo še vedno velik razkorak v porabljenih kalorijah. Metoda kopanja za uravnavanje krvnega sladkorja je primerna le za tiste, ki ne morejo. Ljudje, ki telovadijo.

 hot bathtub

Koliko kalorij pokuri vroča kopel?

Jennifer Wider, MD, pravi, da lahko s 30-minutno kopeljo porabite približno 80 kalorij. Kopanje lahko pospeši prekrvavitev in pomaga pri hujšanju, vendar čas kopanja ne sme biti predolg, običajno približno 20-30 minut. Zmerno tuširanje lahko pospeši prekrvavitev telesa, s čimer se porabi energija in izboljša presnovna sposobnost telesa. Če želite shujšati z vročimi kopelmi, morate kombinirati ustrezno vadbo in nadzor nad prehrano, da dosežete učinek hujšanja. Pri hujšanju lahko pomaga tudi masaža ali telovadba po kopanju. Poleg tega morate med procesom hujšanja še vedno nadzorovati svojo prehrano in ohraniti načelo jesti manj in se več gibati. Če vam čas dopušča, je priporočljivo pol ure po zajtrku izvajati tek, jogo, hulahop in druge vaje. Kosilo je mogoče nadzorovati do 70-odstotne polnosti, večerjo je mogoče nadzorovati do 50-odstotne polnosti, po 21. uri pa ni dovoljeno jesti.


Če je vaše finančno stanje dovolj dobro in imate več časa, lahko masažno kad uporabite tudi za kopanje, saj porabi več kalorij kot klasična prha z vročo kopeljo in je bolj učinkovita pri hujšanju.


Ali masažne kadi kurijo kalorije?

Masažne kadi kurijo kalorijeker je temperatura vode veliko višja od telesne temperature. Ko se namakate v vroči kadi, vaše telo poskuša ohraniti telesno temperaturo, kar zahteva energijo, znano kot kalorije. Obenem imajo nekatere masažne kadi tudi masažne funkcije. Pod delovanjem vroče vode in masaže dodatno spodbudijo metabolizem telesa, pospešijo prekrvavitev in dodatno povečajo porabo energije. Namakanje v vroči kadi lahko tudi pomaga sprostiti in zmehčati mišice nog ter v kombinaciji z masažo pomaga zmanjšati maščobo v nogah.

Načelo izgorevanja kalorij v masažni kadi je naslednje:

1. Toplotna prevodnost

Temperatura vode v vroči kadi je višja od temperature človeškega telesa, zaradi česar se toplota prevaja iz vode v človeško telo, zaradi česar človeško telo porablja energijo za vzdrževanje stabilne telesne temperature.


2. Povečajte srčni utrip in metabolizem

Namakanje v vroči vodi bo spodbudilo prekrvavitev telesa, pospešilo srčni utrip in pospešilo presnovo. Ti procesi bodo porabili dodatno energijo.


3. Prilagoditev mikrookolja

V okolju z vročo vodo bo človeško telo uravnavalo telesno temperaturo s potenjem in drugimi metodami, ki bodo prav tako porabljale energijo.

 hot baths burn calories

Zdaj se bomo poglobili v to, zakaj namakanje v masažni kadi porabi več kalorij, in podrobno opisali pravilne načine uporabe namakanja v masažni kadi, da boste lažje porabili več kalorij in shujšali.

Zakaj namakanje v masažni kadi porabi več kalorij?

V primerjavi s tradicionalnimi vročimi kopelmi pod tušem kopeli v masažni kadi porabijo več kalorij, saj lahko vroče kadi zagotovijo višje temperature vode, daljši čas namakanja, učinke vodne masaže in odzive srčno-žilnega sistema. Ti dejavniki skupaj naredijo namakanje v vroči kadi večjo porabo kalorij.

Tukaj je razlog, zakaj masažne kadi porabijo več kalorij:

1. Temperatura vode in čas namakanja

Temperatura vode v vroči kadi je običajno višja kot v tradicionalni masažni kadi za prhanje in v njej boste morda preživeli dlje. Višje temperature vode povzročijo večjo izgubo toplote iz telesa, saj deluje za vzdrževanje telesne temperature. Poleg tega daljši čas kopanja pomeni tudi večjo porabo energije.


2. Učinek vodne masaže

Kadi z vročo vodo so običajno opremljene s funkcijo vodne masaže, ki lahko stimulira mišice in spodbuja krvni obtok. Ta masažni učinek lahko poveča telesno presnovo, pospeši porabo in izgorevanje kalorij.


3. Reakcija srčno-žilnega sistema

Ko se namakate v vroči kadi, se lahko vaš srčno-žilni sistem močneje odzove zaradi višje temperature vode in učinka masaže. Srce bije hitreje kot odgovor na spremembe telesne temperature in povečan krvni obtok, kar povzroči večjo porabo kalorij.


Koliko kalorij porabi masažna kad?

Američan"Qiao Bao New York Network"nekoč poročali: Študija univerze Loughborough v Združenem kraljestvu je pokazala, da lahko odrasel človek zaužije 120 do 200 kalorij z namakanjem vmasažna kadpri 40 stopinjah Celzija 30 minut, kar je enako 30 minutni hoji. porabljenih kalorij. Masažna kad porabi več kalorij kot tradicionalna prha v enakem času, zato je boljša za hujšanje. Ta preprost način za kurjenje kalorij in hujšanje je odlično orodje za debele ljudi.

Če je temperatura vaše kopeli 42-43°C, je temperatura vode višja in porabite več kalorij. Vodni tlak, ki ga voda izvaja na telo, imenujemo"hidrostatični tlak", ki povzroči, da vsi deli telesa enakomerno nosijo enako težo kot voda. Če je masažna kad dovolj globoka, bo sila hidrostatičnega tlaka večja. Ko je vrat popolnoma potopljen v vodo, bo hidrostatični tlak skrčil pas za 3-5 cm in noge za približno 1 cm. Čeprav se boste po vstajanju iz masažne kadi takoj vrnili v prvotno stanje, bo pod vplivom tople toplote izločanje hormonov v telesu pospešilo izločanje hormonov v telesu, pospešilo prekrvavitev in izboljšalo edeme.


Pomembno je vedeti, da število porabljenih kalorij ni določeno, saj sta stopnja presnove in fizično stanje vsakega posameznika drugačna. Število kalorij, porabljenih v vroči kadi, je odvisno od različnih dejavnikov, vključno z velikostjo kadi, temperaturo vode, časom namakanja in fizičnim stanjem posameznika.

 hot tub

Ali sedenje v masažni kadi kuri kalorije?

Po podatkih Nacionalnega inštituta za zdravje se med mirnim sedenjem v masažni kadi porabi manj kalorij, običajno približno 100 kalorij v pol ure. To je zato, ker masažna kad ne zagotavlja dovolj vadbe za porabo kalorij. Če želite porabiti več kalorij, lahko naredite nekaj zmernih vaj za hujšanje v vroči kadi. Kalorije so merska enota energije, ki se običajno porabi s telesno dejavnostjo in presnovo. Doseganje dolgoročne izgube teže in ohranjanje dobrega zdravja prav tako zahteva kombinacijo pravilne prehrane in vadbenih načrtov.

Tukaj je opisano, kako pravilno uporabljati masažno kad za kurjenje kalorij:

1. Pred uporabo masažne kadi opravite aerobno vadbo

Nekaj ​​aerobne vadbe pred uporabo kadi z vročo vodo, kot je hitra hoja, tek, plavanje ali preskakovanje, lahko pomaga pospešiti metabolizem in spraviti telo v boljše stanje. kuriti kalorije.


2. Globoko dihajte v vroči kadi

Globoko dihanje v masažni kadi poveča vnos kisika, pospeši metabolizem in pomaga sprostiti um in telo.


3. Izvajajte vodne vaje v masažni kadi

Izvajanje nekaterih vodnih vaj v masažni kadi, kot je vodni tek, vodna aerobika itd., lahko poveča intenzivnost vadbe in pospeši porabo kalorij.


4. Po masažni kadi izvajajte lahko vadbo

Rahlo raztezanje ali joga po uporabi kadi z vročo vodo vam lahko pomaga sprostiti mišice in dodatno pospešiti vaš metabolizem.


5. Nadzorujte svojo prehrano

Čeprav namakanje v topli vodni kadi lahko pospeši metabolizem, morate, če želite doseči izgubo teže, nadzorovati tudi svojo prehrano, ohraniti zdrave prehranjevalne navade in se izogibati pretiranemu uživanju visokokalorične hrane.

 hot bathtub

Ali vam bo masažna kad pomagala shujšati?

Študija Univerze Loughborough je tudi pokazala, da lahko izvajanje vaj za hujšanje med namakanjem v vroči kadi poveča porabo kalorij na 200-300 kalorij. Nekatere lahko tudi izvajatepreproste vaje v vroči kadi, ki ga zlahka opravijo tudi ljudje s trdim telesom. To je zato, ker lahko plovnost vode zmanjša obremenitev telesa na 1/10 tiste na kopnem. To pomaga graditi mišice po celem telesu, ker vzgon zmanjša obremenitev, zato tudi večji gibi kot običajno ne delujejo preveč naporno.

Upoštevati je treba, da temperatura vode pri kopanju ne sme biti pregreta. Če je nekoliko višja od telesne temperature, se presnova lahko poveča. Pri kopanju do ramen naj bo temperatura vode nadzorovana na približno 41 stopinj Celzija. Po 5-minutnem namakanju telo sperite, nato se namočite v toplo vodo s približno 39 stopinjami Celzija in med kopanjem izvajajte shujševalne vaje. Celoten čas kopanja naj traja približno 15 do 20 minut. Predolgo kopanje bo povzročilo prehiter krvni obtok in imelo nasproten učinek.


En poljub porabi koliko kalorij?

Poleg uporabe vroče kadi obstaja v našem vsakdanjem življenju veliko nenavadnih načinov hujšanja, na primer poljubljanje. Raziskava profesorja Bryanta Stamforda na Hanover College v Indiani v ZDA je pokazala, da lahko poljub med pari porabi do 6 kalorij na minuto, če so čustva na mestu. To je zato, ker intimnost poveča raven oksitocina. Poleg tega lahko poljub vpliva na 219 mišic v celem telesu. Vsak poljub bo v stanje napetosti spravil skoraj 34 obraznih mišic, kar pomaga pri pravilni vadbi obraznih mišic. Zato 1-minutno poljubljanje porabi približno 6 kalorij, 10-minutno poljubljanje pa je enako porabi kalorij, kot bi zaužili piškot.

Medicinski znanstveniki so izračunali, da lahko izgubite 500 gramov, če se poljubite 1000-krat na mesec. Poleg tega bo vsak poljub pospešil srčni utrip in hitrost dihanja, pospešil krvni obtok, naredil srčno-žilni sistem bolj stabilen ter pomagal sprostiti in zmanjšati stres. Priporočljivo je, da se poljubljate trikrat na dan, ne manj kot 20 sekund, da dosežete določen učinek izgube teže. Vendar pa ni dovolj, da se za hujšanje zanašate samo na poljub. Prav tako se morate ukvarjati z aerobno vadbo, kot je tek, preskakovanje itd., pa tudi nadzorovati svojo prehrano in se izogibati uživanju preveč mastne hrane.

 hot baths burn calories

Grozljivke kurijo kalorije

Poleg tega lahko gledanje grozljivk porabi tudi več kalorij. Po poročanju Daily Maila so znanstveniki z univerze Westminster testirali 10 prostovoljcev, ki so gledali grozljivke, spremljali njihov srčni utrip in dihanje, da bi ocenili količino energije, ki so jo porabili med gledanjem filma. Znanstveniki so ugotovili, da so prostovoljci, ki so sodelovali v testu, v 90 minutah gledanja grozljivke porabili 113 kalorij, kar je enako kalorijam, ki jih proizvedejo ob zaužitju majhne čokoladice. Poleg tega znanstveniki poudarjajo, da bolj grozljiv kot je filmski zaplet, boljši je učinek izgorevanja maščob. Zato lahko namočite v akad s toplo vodomed gledanjem grozljivega filma, da boste porabili več kalorij. To se sliši kot dobra ideja.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.