Novice

Koliko stane masažna kad?

2024-04-03 15:30

Za tiste, ki iščejo udobno izkušnjo kopanja doma, je izbira prave masažne kadi ključnega pomena. Vendar cena pogosto postane pomemben dejavnik pri nakupnem procesu. V tem članku se bomo poglobili v cenovni razpon kadi z vročo vodo ter s tem povezane nabavne in obratovalne stroške, da bi vam zagotovili celovito razumevanje stroškov in naložb, povezanih z masažnimi kadmi.


Kazalo

1. poglavje: Koliko stane masažna kad?

2. poglavje: Kako kupiti masažno kad?

3. poglavje: Kako izbrati masažno kad?

Poglavje 4: Kako namestiti masažno kad?

5. poglavje: Koliko stane namestitev masažne kadi?

6. poglavje: Koliko kilovatov porabi masažna kad?

7. poglavje: Koliko vode porabi masažna kad?

Poglavje 8: Koliko masažna kad poveča vaš račun za elektriko?

Ta članek je razdeljen na 8 poglavij, začenši s 1. poglavjem, ki analizira cenovni razred masažnih kadi, nato pa vas vodi, kako kupiti in izbrati masažno kad, ki ustreza vašim potrebam. Nato vas pouči o korakih, previdnostnih ukrepih in stroških, povezanih z namestitvijo masažne kadi. Nazadnje vam pomaga analizirati poznejše stroške lastništva masažne kadi, kot so računi za vodo in elektriko. (Nazivna moč in pogostost uporabe sta glavna dejavnika, ki vplivata na račun za elektriko masažne kadi.)

hot tub power

Najprej razčlenimo cenovni razpon masažnih kadi in raziščimo dejavnike, ki vplivajo na njihovo ceno.

Koliko stane masažna kad?

Glede na"Globalno poročilo o raziskavi trga masažnih kadi za leto 2023,"cena masažne kadi se giblje od 2.000 $ do 30.000 $. Začetne masažne kadi stanejo okoli 2000 USD, srednje do visokokakovostne masažne kadi se gibljejo med 5000 in 26.000 USD, luksuzne masažne kadi pa 30.000 USD in več. Konkretna cena je odvisna od dejavnikov, kot so znamka, model, velikost, lastnosti in regija. V evropskih in ameriških državah se cena visokokakovostne masažne kadi običajno giblje od 5.000 do 26.000 dolarjev. Te cene vam kupijo visokokakovostno kopalno kad, pogosto z dobro izolacijo, udobno zasnovo in trpežnimi materiali. Začetne masažne kadi stanejo relativno malo, okoli 2000 $. Čeprav so te osnovne kadi cenejše, še vedno izpolnjujejo osnovne potrebe in izkušnje večine ljudi. V primerjavi,luksuzni modeli masažnih kadilahko stane več kot 30.000 $! Ti luksuzni modeli so običajno opremljeni z več funkcijami, kot so masažne funkcije, zvočni sistemi, mehurčkasta masaža itd., da uporabnikom zagotovijo bolj razkošno izkušnjo kopanja.

Tabela 1 spodaj povzema cenovne razrede masažnih kadi na petih različnih ravneh: nizka kakovost, vstopna raven, srednja kakovost, visoka kakovost in luksuz. S primerjavo njihovih proizvodnih materialov, velikosti, vrste, energetske učinkovitosti in lastnosti lahko vizualno razumemo spreminjanje trenda prodajnih cen masažnih kadi in težo različnih dejavnikov v stroških.

Tabela 1: Pet različnih ravni cenovnih razredov masažne kadi


Začetni cenovni razredMateriali za proizvodnjoVelikostVrstaEnergetska učinkovitostfunkcija
Nizka kvalitetaPod 1 $,000Plastično/leseno1-2 osebiNadzemno/napihljivoNeučinkovita izolacijaOsnovna regulacija temperature
Začetna ravenPribližno 2 $,000Jeklena plošča/akril2-3 osebeNadzemni/prenosniStandardna izolacijaOsnovno uravnavanje temperature, masaža
Srednja kakovostPribližno 5 $,000 do 12 dolarjev,000Lito železo/akril3-5 osebPodzemna/slana vodaUčinkovita toplotna izolacijaSpa masaža, avtomatizacija, prilagoditev
Visoka kvaliteta15 $,000 in večKeramika/akril5-8 osebJet tip/fiksni tipUčinkovita toplotna izolacijaNapredna hidromasaža, avtomatizacija, prilagoditev
Razkošje30 $,000 in večKeramika/umetni kamen8-12 osebJet tip/fiksni tipVisoko učinkovita izolacijaNapredna hidromasaža, avtomatizacija, prilagoditev

hot tub cost electric bill


Luksuzna masažna kad (30 $,000 in več)

S tabelo 1 ugotovimo, da so luksuzne masažne kadi uporabljene v dragih materialih, kot sta keramika in umetni kamen. Hkrati ima večjo zmogljivost, manjšo porabo energije in celovitejšo funkcionalnost. Luksuzne masažne kadi omogočajo uporabnikom, da izkusijo najvišjo raven masažnih in hidroterapevtskih učinkov, s prilagojenimi funkcijami in dizajnom, ki ustrezajo individualnim potrebam uporabnikov. Zaradi uporabe najkakovostnejših materialov in izdelave sta tudi videz in tekstura masažne kadi Luxury dosegla najvišjo raven, kar uporabnikom omogoča izkušnjo vrhunskega razkošja.

Konfiguracija luksuzne masažne kadi:

Prilagojene funkcije: Edinstvene funkcije in dizajne je mogoče prilagoditi glede na potrebe strank.

Napredne masažne in spa funkcije: Zagotovite najvišjo raven masažne izkušnje in zdraviliških učinkov, ki lahko vključujejo prilagojene masažne programe in zdraviliške programe.

Popoln avtomatiziran nadzor: najvišja raven inteligence, ki omogoča bolj avtomatizirane prilagoditve in prilagojene nastavitve.

Luksuzni dodatki in dizajn: za ustvarjanje vzdušja vrhunskega razkošja se lahko uporabijo materiali in modeli najvišjega razreda, kot so pozlačenje, dekoracija iz italijanskega marmorja itd.


Masažne kadi nizke kakovosti in osnovnega razreda (1000 do 2000 USD)

Nasprotno, nizka kakovost (Pod 1 $,000) in začetni nivo (Približno 2 $,000) vročim kadem manjka veliko funkcij in izkušenj. Izdelani so iz poceni materialov in porabijo več energije. S temi modeli masažnih kadi lahko uporabniki izkusijo razmeroma stabilne učinke ogrevanja in nadzor temperature, vendar sta funkcionalnost in izkušnje še vedno omejeni, včasih pa lahko pride do temperaturnih nihanj. Hkrati sta lahko videz in občutek nizkokakovostnih in začetnih masažnih kadi nezadovoljiva in lahko vsebuje nekaj preprostih konstrukcijskih in proizvodnih napak.

Masažna kad nizke kakovosti Konfiguracija:

Osnovne funkcije: Omogoča osnovne funkcije ogrevanja, preprosto nastavitev temperature in morda nima masažne funkcije.

Materiali in kakovost izdelave so lahko nižji, kar ima za posledico slabo vzdržljivost in izolacijo.

Morda manjkajo dodatne funkcije, kot so osvetlitev, zvok itd.

Začetna masažna kad Konfiguracija:

Osnovne lastnosti: Podobno slabšim masažnim kadem, vendar lahko zagotavlja bolj dosledno ogrevanje in zanesljivejši nadzor temperature.

Osnovna masažna funkcija: Lahko je opremljen s preprostim masažnim curkom ali sistemom mehurčkov.

Materiali in kakovost izdelave so razmeroma izboljšani, vendar morda še vedno niso dovolj trpežni.


Srednje kakovosti in Visoka kvaliteta Masažne kadi (5000 $do26.000 $)

Funkcije in izkušnje srednje kakovosti (okoli 5 $,000 do 12 dolarjev,000) in visoke kakovosti (15 $,000 in več) masažne kadi so med luksuznimi in začetnimi.Njegov grelni učinek je bolj stabilen kot pri osnovnem modelu, nadzor temperature pa je natančnejši. Uporabniki lahko uživajo v višji ravni masaže in spa izkušnje v masažni kadi Premium. Avtomatizirane nadzorne funkcije so tudi bolj inteligentne in uporabniška izkušnja je bolj personalizirana. Tudi videz in tekstura masažnih kadi Premium sta dosegla določeno raven in imata morda bolj prefinjen in luksuzen dizajn, uporabniki pa bodo deležni tudi višje kakovosti užitka.

Masažna kad srednje kakovosti Konfiguracija:

Izboljšane funkcije: poleg osnovnih funkcij je lahko na voljo več masažnih funkcij, kot so nastavitev več masažnih šob, masažni sedeži itd.

Avtomatski nadzor: lahko ima inteligenten nadzorni sistem, ki lahko nadzoruje različne funkcije prek daljinskega upravljalnika ali aplikacije za mobilni telefon.

Izboljšani materiali in kakovost izdelave: po možnosti bolj trpežni materiali, ki izboljšajo izolacijo in dolgo življenjsko dobo.

Dodatne funkcije: lahko je opremljen z dodatnimi funkcijami, kot so osvetlitev, zvok in obdelava kakovosti vode, da izboljša uporabniško izkušnjo.

Visokokakovostna masažna kad Konfiguracija:

Napredna masažna funkcija: Opremljen z vse močnejšimi masažnimi šobami za bogatejšo masažno izkušnjo.

Napredno avtomatizirano krmiljenje: morda ima bolj inteligenten nadzorni sistem, ki lahko samodejno prilagaja temperaturo, intenzivnost masaže itd. glede na želje uporabnika.

Visokokakovostni materiali in proizvodni proces: z uporabo visokokakovostnih materialov in fine izdelave zagotavlja boljši učinek toplotne izolacije in daljšo življenjsko dobo.

Luksuzne funkcije: lahko vključujejo več možnosti osvetlitve, zvočne sisteme, spa funkcije itd., kar ustvarja bolj razkošno izkušnjo.


Velikost svetovnega trga masažnih kadi leta 2024

Obenem raziskovalno poročilo napoveduje tudi, da bo velikost svetovnega trga spa masažnih kadi leta 2024 ocenjena na 5,66 milijarde USD. Pričakuje se, da bo njegova tržna velikost do leta 2029 dosegla 6,68 milijarde USD, s skupno letno stopnjo rasti 3,36 % (2024-2029). Azijsko-pacifiška regija naj bi bila najhitreje rastoča regija za trg, sledita ji Evropa in Severna Amerika. Naraščajoča urbanizacija v regiji in naraščajoča kupna moč potrošnikov, zlasti iz Kitajske in Indije, naj bi poganjala rast trga v tej regiji. Eden ključnih dejavnikov, ki spodbujajo rast, so povečane naložbe v stanovanjski in poslovni sektor.


Zdravstvene koristi masažnih kadi

Čeprav je strošek nakupa vroče kadi relativno visok, ima redna uporaba vroče kadi za kopanje koristi za naše fizično zdravje. Nekatere študije so pokazale, da lahko potopitev v vročo vodo razbremeni stres in ublaži simptome depresije. Poleg tega raziskave kažejo, da imajo posamezniki, ki pogosto uporabljajo masažne kadi, manj možnosti za razvoj srčno-žilnih bolezni. Zato bo vaše srce bolj zdravo, če se pogosto kopate v vročih kopelih.

hot tub cost

Po predstavitvi cen in funkcij teh 5 različnih stopenj masažnih kadi, za ljubitelje zdravilišč ali ljudi, ki želijo v bližnji prihodnosti kupiti masažno kad, kako kupiti in izbrati masažno kad, ki ustreza vašemu proračunu in potrebam? Zelo pomembno. Spodaj vas bom podrobno vodil o tem, kako kupiti in izbrati masažno kad, ki bo ustrezala vašemu proračunu in potrebam po najnižji ceni, da boste uživali v najvišji ravni spa izkušnje.

Kako kupiti masažno kad?

3 koraki, ki vas bodo vodili pri nakupu masažne kadi

1. Preden kupite masažno kad, določite svoje potrebe in proračun.

2. Raziščite različne vrste in značilnosti masažnih kadi v okviru vašega proračuna.

3. Poiščite zanesljive blagovne znamke in dobavitelje.

Preden kupite masažno kad, je pomembno, da najprej določite svoje potrebe in proračun. Različni proračuni bodo vplivali na modele in lastnosti vročih kadi, med katerimi lahko izbirate. Nato raziščite različne vrste in značilnosti masažnih kadi v okviru svojega proračuna, upoštevajte lokacijo, kamor nameravate postaviti masažno kad, ter izberite ustrezno velikost in obliko. Najpomembnejši korak je najti zanesljive blagovne znamke in dobavitelje."TOPLICE LOVIA" je najbolj znan in največji proizvajalec zdravilišč na prostem in plavalnih bazenov na Kitajskem, s tovarno, ki pokriva površino 45.000 kvadratnih metrov, zaposluje več kot 20 strokovnjakov in 200 delavcev ter dosega letni promet v višini 500 milijonov dolarjev. Vsi njihovi izdelki so certificirani po industrijskih standardih, kot so CE, ETL, SAA, ROHS, REACH in ISO9001. Njihova zaveza je strankam zagotoviti odlične in dragocene rešitve za spa na prostem.

hot tub power 

Ko določite svoj proračun, lastnosti, model in blagovno znamko za nakup masažne kadi, lahko izberete masažno kad na spletu ali brez povezave. V nadaljevanju vam bom pomagal, kako izbrati masažno kad (za 6 materialov in 8 funkcij) in izbrati masažno kad, s katero boste zadovoljni.

Kako izbrati masažno kad?

3 koraki, da vas naučimo, kako izbrati masažno kad

1. Upoštevajte prostorske zahteve.

2. Upoštevajte materialne zahteve.

3. Upoštevajte funkcionalne zahteve.

Kdajizbira masažne kadi, je pomembno, da se osredotočimo na prostorske zahteve, materiale, funkcionalnost, energetsko učinkovitost in estetsko obliko. Običajni materiali za masažne kadi vključujejo akril, jeklo, lito železo, keramiko, les in obdelan kamen. Skupne značilnosti vključujejo masažne funkcije, sisteme za nadzor temperature, LED osvetlitev, avdio sisteme, ogrevane sedeže, samočistilne sisteme in prelivne oblike.

6 običajnih materialov za masažno kad:

1. Akril:Akril je vrsta organskega stekla, ki učinkovito zadržuje toploto v vroči vodi. Akrilne kopalne kadi so zaradi svoje odpornosti na madeže in enostavne obdelave pogosto različnih stilov, vendar so njihove površine nagnjene k obrabi in imajo življenjsko dobo približno 10 let.

2. Jeklena plošča: Kopalne kadi iz jeklene pločevine so izdelane iz žigosanih jeklenih plošč in prevlečene z emajlom. Nudijo dobro odpornost proti obrabi, toplotno odpornost in odpornost na pritisk, vendar imajo njihove tanke jeklene plošče slabo izolacijo.

3. Lito železo:Litoželezne kopalne kadi so izdelane po postopku litja in prevlečene z emajlom. So enostavni za vzdrževanje, med uporabo povzročajo minimalen hrup in nudijo odlično izolacijo. Zaradi debelih sten in odlične odpornosti na kisline in alkalije imajo kadi iz litega železa najdaljšo življenjsko dobo in so običajno dražje.

4. Keramika:Keramične kadi izdelujemo z ulivanjem keramike. Čeprav so debeli in vzdržljivi, so težki, nagnjeni k poškodbam in jih je razmeroma težko prenašati in vzdrževati. Gladka površina lahko povzroči zdrs med uporabo, praske pa ni enostavno popraviti.

5. Les:Lesene kopalne kadi, podobne starinskim lesenim sodom, ponujajo dobro izolacijo, vendar so nagnjene k puščanju in imajo krajšo življenjsko dobo.

6. Izdelani kamen: Kopalne kadi iz inženirskega kamna so izdelane z obdelavo različnih materialov in nudijo dobro izolacijo ter enostavno čiščenje, dodatna prednost pa je njihova lahka teža.

Prednostni materiali za kopalne kadi: inženirski kamen  >  Keramika  >  Lito železo  >  Akril  >  Jeklena plošča  >  Les.

Če potrebujete le preprosto vročo kad, akrilni material običajno ustreza potrebam večine ljudi. Za nekoliko boljšo možnost si lahko omislite material iz litega železa. Konstruirani kamen pa je trenutno najcenejši material za kopalne kadi. Če nameravate kupiti kopalno kad iz sintetičnega kamna, izberite ugledno blagovno znamko, da se izognete težavam s kakovostjo, ki jih povzročajo brezvestni trgovci, kot je vključevanje materialov, ki so škodljivi za zdravje ljudi in domače okolje.

 hot tub cost electric bill

8 pogostih funkcij masažne kadi:

1. Masažne funkcije: Masažne funkcije delimo na masažo z vodnim tokom in masažo z mehurčki. Masaža z vodnim tokom zagotavlja neposredno masažno delovanje skozi vodne curke, ki ciljajo na različna področja za masažo. Masaža z mehurčki ustvarja pomirjujoč učinek masaže z ustvarjanjem mehurčkov skozi curke mehurčkov, ki pomagajo sprostiti telo in zmanjšati stres.

2. Sistem konstantne temperature: Sistem s konstantno temperaturo samodejno prilagaja temperaturo vode v masažni kadi in zagotavlja stalno udobno temperaturo med celotnim kopanjem brez potrebe po pogostem prilagajanju.

3. LED osvetlitev: Vgrajeni LED sistemi osvetlitve ponujajo različne barve in svetlobne učinke, kar uporabnikom omogoča izbiro različnih načinov osvetlitve glede na osebne želje in razpoloženje ter ustvarja romantično in udobno vzdušje.

4. Avdio sistem:Vgrajene avdio sisteme je mogoče povezati s predvajalniki glasbe ali pametnimi napravami, kar uporabnikom omogoča uživanje v glasbi ali poslušanje oddaj med kopanjem, kar zagotavlja prijetnejšo izkušnjo kopanja.

5. Ogrevani sedeži:Ogrevani sedeži zagotavljajo toplo in udobno sedenje prek vgrajenih grelnih naprav, kar uporabnikom omogoča bolj udobno izkušnjo med kopanjem.

6. Samočistilni sistem: Samodejni čistilni sistem občasno očisti notranjost vroče kadi, vključno s cevmi in šobami, s čimer zmanjša vzdrževalna dela in ohranja čisto in higiensko kakovost vode.

7. Daljinski upravljalnik: Vrhunske vroče kadi so opremljene z daljinskim upravljalnikom, ki uporabnikom omogoča udoben nadzor različnih funkcij, kot so prilagajanje temperature vode, intenzivnosti masaže ter nadzor osvetlitve in zvoka.

8. Oblikovanje preliva: Prelivna zasnova preprečuje prelivanje vode v vroči kadi. Ko nivo vode preseže določeno višino, se odvečna voda samodejno odvaja, da se ohrani stalen nivo vode.

Če želite kupiti amasažna kad, ki pomaga pri kurjenju kalorij, lahko izberete model, opremljen s sistemom pretoka vode in masažnimi šobami. Te funkcije lahko zagotovijo več gibanja in aktivnosti ter pomagajo povečati porabo kalorij. Poleg tega je pomembna izbira masažne kadi z nastavljivo temperaturo vode, saj lahko višje temperature vode pospešijo krvni obtok in metabolizem ter s tem povečajo porabo kalorij. Nazadnje lahko razmislite tudi o izbiri večje masažne kadi, da boste imeli dovolj prostora za različne vaje in aktivnosti, kot sta plavanje in vodna aerobika, da boste dosegli boljše učinke pri izgorevanju kalorij.

hot tub cost 

Po nakupu masažne kadi je naslednji korak njena namestitev. Metode namestitve so na splošno razdeljene na dve vrsti: samonamestitev (naredi sam) in prosite strokovno ekipo za namestitev. Nato se bom osredotočil na razlago glavnih korakov in metod namestitve masažne kadi. Pomagam vam lahko, ne glede na to, ali ste DIY ali najamete strokovno ekipo za namestitev.

Kako namestiti masažno kad?

Ko kupite toplovodno kad, je drugo vprašanje, kako jo namestiti. Spodaj vas bom naučil 2 pomembni točki in 7 korakov za pravilno namestitev masažne kadi.

2 pomembni točki za namestitev masažne kadi

1. Ključne točke za namestitev samostoječe kopalne kadi: 

Montaža prostostoječih kopalnih kadi je razmeroma enostavna, kritičen problem pa je namestitev dovodnih in odvodnih cevi. Pred montažo je treba v kadi predhodno pripraviti oziroma predelati odvode in druge cevi. Nato postavite masažno kad na dve leseni kocki, povežite zgornjo in spodnjo vodovodno cev, poskusite napolniti kad z vodo in preverite, ali odtok pušča. Če ni puščanja, je osnovna montaža masažne kadi končana.


2. Ključne točke za namestitev vgradne kopalne kadi: 

Poudarek pri vgradnji vgradnih kadi je v hidroizolaciji. Glavni koraki vključujejo: najprej dokončajte delo na cevovodu kopalne kadi, nato se osredotočite na popravilo območij z utori, da zagotovite vodoodpornost, in v enem do dveh dneh opravite preskus tesnjenja. Nato položite tla v običajnem vrstnem redu; nato za oblazinjenje vgradne kadi uporabite penaste zidake, ki običajno ne presegajo višine 60 centimetrov; na koncu pustite revizijsko luknjo 250x300 milimetrov na mestu odtočne cevi.

 hot tub power

Kako namestiti masažno kad v 7 korakih

1. Izberite pravo velikost: 

Zanamestitev masažne kadi, je izbira prave velikosti zelo pomemben vidik, saj velikost vpliva na mesto namestitve in tako naprej. Na primer, če ima kopalnica večji prostor, boste imeli več svobode pri namestitvi kopalne kadi. Če pa je prostor omejen, je lahko mesto namestitve razmeroma fiksno.


2. Pravilno ravnajte s krilom in spodnjim delom: 

Obdelava krila in podnožja zahteva posebno pozornost, saj so masažne kadi pogosto nameščene med postopkom prenove, namesto da bi čakali, da so vsa obnovitvena dela zaključena. Zato je glede na dejansko velikost vaše vroče kadi najboljša praksa, da krilo in dno zgradite z opeko ali cementom do višine, ki sega ravno do dna kadi.


3. Pravilno uporabite lepilo za steklo: 

Pri nameščanju masažne kadi obstajajo določene zahteve za uporabo lepila za steklo. Kljub veliki velikosti kopalne kadi je za zagotovitev stabilnosti kopalne kadi in podaljšanje njene življenjske dobe priporočljivo nanesti lepilo za steklo, kjer se topla kad stika z obrobo in stenami. S tem poskrbite, da ostane dno kadi suho in prepreči vdor vode ter tako podaljša njeno življenjsko dobo.


4. Preverite položaj namestitve kopalne kadi: 

Prepričajte se, da je drenaža primerna in varno nameščena. Med namestitvijo zaščitite masažno kad in kanalizacijo tako, da preprečite kontaminacijo, udarce in zamašitev. Obenem pazite, da iskre iz kotne brusilke in točkovnega varilnega aparata ne brizgajo kopalne kadi, da ne poškodujete glazure in vplivate na izgled kopalne kadi.


5. Nastavite ozemljitveno žico in stikalo za zaščito pred uhajanjem: 

Pri vgradnji toplovodne kadi je treba namestiti ozemljitveno žico in stikalo za zaščito pred uhajanjem. Med postopkom namestitve se prepričajte, da so po priključitvi električnega vtiča izvedeni vodotesni ukrepi okoli kontaktne ploščice, da preprečite nesreče zaradi puščanja. Preden priključite vodovodno cev, preverite moč motorja in pozorno poslušajte, ali zvok ustreza zahtevam.


6. Preverite, ali so tla ravna: 

Pred namestitvijo masažne kadi z nosilci preverite, ali je površina, na katero jo boste postavili, ravna. Ko masažno kad postavite v pripravljen položaj, z vodno tehtnico prilagodite podporno matico, dokler ni kad popolnoma ravna.


7. Bodite pozorni na zaščito kopalne kadi: 

Med namestitvijo kadi za vročo vodo in dekoracijo hiše lahko uporabite mehke materiale, da prekrijete površino kadi, vendar ne gradite na kadi in ne postavljajte težkih predmetov na rob kadi, da ne poškodujete kadi. Ko je masažna kad nameščena, morate počakati 24 ur, preden jo uporabite.

 hot tub cost electric bill

Če nameravate najeti strokovno ekipo za montažo masažne kadi, so stroški namestitve neizogibni. Spodaj bom nadaljeval z analizo stroškov namestitve masažne kadi za vas. Za primer bomo vzeli zahodne razvite države. Upam, da vam bodo te informacije o primeru pomagale.

Koliko stane namestitev masažne kadi?

Stroški namestitve masažne kadi se gibljejo od približno 1000 do 1500 dolarjev, vključno z delom in električno napeljavo. V zahodnih razvitih državah so stroški dela običajno višji. Stroški dela vključujejo prestavitev masažne kadi na želeno lokacijo, napeljavo vodovoda in napeljave ter drugo. Cena storitev žerjava se giblje od približno 700 do 1000 ameriških dolarjev. Za dokončanje tega koraka je potrebno sodelovanje več ljudi, zato so stroški višji. Drugič, električna napeljava stane približno 300 do 500 USD, odvisno od kompleksnosti zahtevanega električnega dela. Pred namestitvijo masažne kadi mora inženir elektrotehnike izvesti dela z električnim ožičenjem, da zagotovi varno uporabo masažne kadi. To vključuje postavitev namenskih tokokrogov, podzemnih cevovodov in do 100 čevljev ožičenja med nameščanjem 110 V/220 V GFCI vtičnic ali podpanel v bližini kadi za vročo vodo.

 hot tub cost 

Poleg stroškov nakupa in namestitve so pomemben strošek tudi stalni računi za komunalne storitve masažne kadi. Nekaj ​​vprašanj, ki pridejo na misel številnim navdušencem nad masažno kadjo, je, koliko električne energije porabi masažna kad? Koliko vode uporabiti? Nato se bom poglobil v dejavnike, ki vplivajo na vaš račun za oskrbo z masažno kadjo, a najprej se pogovorimo o njeni nazivni moči.

Koliko kilovatov porabi masažna kad?

Moč, ki jo porabi vroča kad, je običajno odvisna od njene velikosti, modela in lastnosti. Zahteve glede električne energije za masažne kadi se lahko razlikujejo od države do države, na kar pogosto vplivajo nacionalni ali regionalni predpisi in standardi. V evropskih in ameriških državah,vroče kadi plug and play na splošno imajo razpon moči od 1,5 kilovatov do 5,0 kilovatov (1,5KW-5,0KW), medtem ko imajo masažne kadi s funkcijami za povečanje zmogljivosti moč približno 6,0 kilovatov (6,0KW), instant masažne kadi pa imajo moč okoli 8,0 kilovatov (8,0KW). Poraba energije amasažna kadv glavnem sestoji iz petih komponent (grelec, vodna črpalka, masažni/mehurčki sistem, nadzorna plošča, sistem osvetlitve).

Grelec je ena najpomembnejših komponent masažne kadi in najmočnejša komponenta v kadi. Pri 5,0 kW masažni kadi lahko grelna moč znaša približno 3,5 kW. Grelniki so običajno električne grelne cevi ali grelne palice, ki so odgovorne za pretvorbo električne energije v toplotno energijo za ogrevanje vode.

 hot tub power

Pogostost in trajanje uporabe sta tudi največja dejavnika, ki neposredno vplivata na stroške vode in elektrike masažnih kadi. Nato vam bom dal primer za analizo porabe električne energije in vode masažnih kadi na uro in mesec, pa tudi višino dodatnih računov za elektriko na mesec, da boste lažje izkoristili in upravljali stroške masažnih kadi.

Koliko elektrike porabi masažna kad?

Poraba električne energije masažne kadi je v glavnem odvisna od njene moči. Na splošno je napajalnik za vroče kadi 110 V/220 V/380 V, z močjo, ki se običajno giblje od 1500 vatov do 5000 vatov (1,5 kW–5,0 kW). Če za primer vzamemo masažno kad z nazivno močjo 1500 vatov, je poraba električne energije za neprekinjeno delovanje 1 uro 1,5 kilovatne ure (1,5 kWh). Za masažno kad z nazivno močjo 5000 vatov je poraba električne energije za neprekinjeno delovanje 1 uro 5,0 kilovatnih ur (5,0 kWh). Zato se poraba električne energije masažnih kadi na trgu običajno giblje od 1,5 kWh do 5,0 kWh na uro. Da bi vam omogočili bolj intuitivno razumevanje porabe energije masažnih kadi, sem sestavil podatkovno tabelo, kot je prikazano spodaj (glejte tabelo 2).

Izračun porabe električne energije v masažni kadi

Če deluje 20 ur na mesec, je skupna poraba energije 1500-vatne masažne kadi 30 kWh, skupna poraba energije 5000-vatne masažne kadi pa 100 kWh. Seveda lahko individualne navade uporabe, vključno z razlikami v temperaturi vode in izgubami opreme, povzročijo razlike v dejanski porabi električne energije. Večje ali bolj razkošne vroče kadi imajo lahko višje zahteve po energiji in s tem večjo porabo električne energije.

Tabela 2: Izračun porabe električne energije v masažni kadi

Masažna kadNazivna močČas uporabe/danPoraba energije/danČas uporabe/mesec
Poraba energije/mesec
1500 W1 uro1,5 kWh20 ur30KWh
5000 W1 uro5,0KWh20 ur100KWh

Koliko vode porabi masažna kad?

Spa masažne kadi za odrasle običajno vsebujejo 300 do 450 litrov vode. Vendar pa je običajno potrebno tuširanje pred in po uporabi vroče kadi. Moški potrebujejo 10 do 15 litrov vode za tuširanje, ženske pa 15 do 20 litrov. Zato je skupna poraba vode masažne kadi pri eni uporabi približno med 310 in 470 galon. Če se uporablja poleti, bo morda potrebno več vode. Na specifično količino porabljene vode bodo vplivali tudi številni dejavniki, kot so velikost kopalne kadi, osebne navade pri porabi vode, pretok iz pipe itd.

 hot tub cost electric bill

Koliko masažna kad poveča vaš račun za elektriko?

Stroški električne energije za akad s toplo vodoodvisno od njegove moči, pogostosti uporabe in časa uporabe. Po formuli za pretvorbo električne energije: električna energija = moč * čas. Predpostavimo, da je moč masažne kadi 4000 vatov (4,0 KW), čas uporabe 1 ura, poraba energije 4,0 kilovatne ure (kWh), čas uporabe 2 uri, poraba energije 8,0 kilovatnih ur ( kWh). V Združenih državah Amerike električna energija stane približno 0,10 do 0,30 USD na kilovatno uro. V nekaterih evropskih državah lahko stroški električne energije znašajo tudi med 0,15 in 0,30 evra na kilovatno uro. Da bi vam omogočili bolj intuitivno razumevanje mesečnega računa za elektriko za masažno kad, sem sestavil podatkovno tabelo, kot je prikazano spodaj (glejte tabelo 3). 

Izračun računa za elektriko v masažni kadi

Ugotovili smo, da če masažno kad uporabljate 30-krat na mesec po 1-2 uri, je skupna poraba energije nekje med 120 kWh in 240 kWh. Tako bo vaš mesečni račun za elektriko v masažni kadi znašal približno med 24 in 48 USD ali med 27 in 54 €. Pozimi je lahko ta pristojbina višja. Hkrati bo starost naprave vplivala tudi na porabo energije. Samo s pravilno uporabo in vzdrževanjem masažne kadi lahko zmanjšate svoje račune za energijo.

Tabela 3:Izračun računa za elektriko v masažni kadi

Masažna kadNazivna močUporabi časPoraba energije/1 časMesec/poraba energije (30-krat)Cena električne energije na Kwh (ZDA)Račun za elektriko/mesecCena električne energije na kWh (Evropa)Račun za elektriko/mesec
4000 W1 uro4,0 Kwh120Kwh0,2 USD (povprečno)24 $0,225 € (povprečje)27 €
4000 W2 uri8,0Kwh240Kwh0,2 USD (povprečno)48 dolarjev0,225 € (povprečje)54 €

Zgoraj je navedena celotna vsebina naših novic. Upamo, da vam bo ta vsebina pomagala pri izbiri masažne kadi, ki je zadovoljiva in ustreza vašemu proračunu, ter vam bo v največji meri pomagala prihraniti denar pri računih za komunalne storitve. Če želite izvedeti več o parametrih masažnih kadi, kliknite spodnjo povezavo in obiščite izdelke na naši uradni spletni strani. Zahvaljujemo se vam za branje naše vsebine in vam želimo vse najboljše pri izbiri masažne kadi!

Serija masažnih kadi na prostem

Serija Swim Spa

Spa dodatki 

Serija ledenih kopeli

Serija lesenih masažnih kadi

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.